Nato ve AB İçin Kritik Adım!

Vilnius'taki Üçlü Zirvede Türkiye, İsteklerini Alarak İsveç'in NATO Üyeliği ve AB Desteğini Güvence Altına Aldı

Gündem Yayın: 11 Temmuz 2023 - Salı - Güncelleme: 11.07.2023 08:55:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Vilnius'ta gerçekleştirilen üçlü zirvede, İsveç'in NATO üyeliği ve Türkiye'nin AB üyeliği konuları görüşüldü ve Ankara isteklerini aldı. Bu çerçevede, NATO tarihinde ilk kez Terörle Mücadele Koordinatörü atanması kararlaştırıldı.

Türkiye, Vilnius zirvesinde İsveç'in NATO üyeliği konusunda elde ettiği başarıyla önemli bir kazanım elde etti. Bu anlaşma doğrultusunda, NATO, terörle mücadele koordinasyonu için ilk kez bir koordinatör atayacak ve Türkiye bu rolü üstlenecek.

Ayrıca, İsveç, NATO üyeliği karşılığında Türkiye'nin AB üyeliği konusunda güçlü destek vereceğini taahhüt etti. Bu, Türkiye'nin AB ile ilişkilerini güçlendirmek ve üyelik sürecini ilerletmek açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Vilnius'taki üçlü zirve, NATO ve AB üyeliği konularındaki iş birliği ve ilişkilerin geliştirilmesi için önemli bir platform oldu. Türkiye, terörle mücadelede önemli bir rol üstlenerek NATO içindeki pozisyonunu güçlendirirken, İsveç'in NATO üyeliği ve AB destek taahhüdüyle de stratejik bir kazanım elde etti.

Bu anlaşmaların gerçekleşmesiyle birlikte, Türkiye'nin NATO ve AB ile olan ilişkileri daha da güçlenirken, terörle mücadelede koordinasyon ve iş birliği artarak daha etkili bir şekilde sürdürülebileceği öngörülüyor.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.